Beneficiile consumului de afine asupra sanatatii

06.02.2017

          Afinele au un continut foarte scazut in calorii, 100 g fructe proaspete furnizeaza doar 57 calorii. Totodata, ele au un continut remarcabil de nutrienti, printre care fibre, minerale, vitamine si pigmenti care contribuie semnificativ la o sanatate optima a organismului.

           Pe langa acestea, afinele au antioxidanti, cum ar fi: β-caroten, luteina si zea-xanthin.

           Totodata, compusii fitochimici din afine ajuta organismul sa elimine derivatii liberi si, prin urmare, protejeaza organismul uman impotriva cancerului, imbatranirii, bolilor degenerative si infecțiilor.

            Mai mult, studii de cercetare  sugereaza ca aceste fructe de padure ajuta la scaderea nivelului de zaharului din sange si de a controla  nivelul de glucoza din sange in special, diabetul de tip II.

            Afinele contin o cantitate mica de vitamina C, vitamina A si vitamina E.

            In plus, ele contin o cantitate buna de minerale, cum ar fi potasiu, mangan, cupru, fier și zinc. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. 

Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzimi antioxidante. Cupru este necesar pentru producerea de celule rosii din sange.